Men on Wire – Hestia

De uit West-Brabant afkomstige band Men on Wire is afgelopen jaar, geheel corona-proof, de studio ingedoken om de nieuwe EP Hestia op te nemen. Het resultaat zijn 4 geweldige indie tracks die stuk voor stuk staan als een huis. Deze band weet zeer melodieuze, sfeervolle en intense indierock te maken.

Met titeltrack ‘Hestia’ trapt de Extended Play direct goed af. Door de heerlijke gitaarriff moest ik denken aan het werk van The Academic, al klinken deze heren een stuk volwassener. Er zijn ook duidelijke invloeden te horen van o.a. de Editors en Arcade Fire, met de start van de EP zit het wel goed!

‘Left Luggage’ heeft een zeer luchtige sound door het gebruik van pianoklanken, maar tekstueel is het een heel ander verhaal. Als je goed gaat luisteren dan is het alles behalve een vrolijke track. De vier heren hebben een soort ‘It’s Not Living (If It’s Not With You)’ van The 1975 gemaakt, een vrolijk klinkend liedje met een diepere betekenis.

Wat zo knap is daar deze EP, is dat elke track een eigen sound meekrijgt, neem ‘Bordertown’, deze heeft een beetje het Balthazar gevoel. Sublieme gitaarriffs, een heerlijke melodie en vocalen waar je het liefst uit volle borst op mee wil zingen.

Het sluitstuk van de EP is ‘Seven Days’ heeft wat weg van de sound van de Mighty Oaks, maar dan net een tandje ruiger. Van de gitaarsolo in dit liedje krijg ik geen genoeg, dat gaat met gemak op repeat!

Hoog tijd dat heel Nederland deze Brabantse band gaat omarmen, want met deze EP hebben ze puik werk geleverd. Het is geen moment saai of een herhaling van zetten, elke keer weer komen de vier heren met een toffe, frisse sound op de proppen. Ze mogen enorm trots zijn op Hestia!

Luistertips: de hele EP 😉

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.