Millionaire – Cornucopia

Millionaire - CornucopiaMillionaire is één van de inspiratiebronnen van Muse, dan weet je dat je het als band goed hebt gedaan! De band rond Tim Vanhamel komt in maart 2020 met een nieuw album dat “APPLZ ≠ APPLZ” als naam draagt. De nieuwe single is het opzwepende ‘Cornucopia’, een nummer dat smaakt naar meer!

Voor de leken onder ons: ‘Cornucopia’ is Latijn voor “de hoorn des overvloeds,” iets wat ook terug te horen is in de muziek. Het is namelijk een geniale productie dankzij de verscheidenheid aan genres als new-wave, indie-rock en psychedelia.

Op het eerste oor is het een toffe track, maar een nadere inspectie laat wat anders naar voren komen: “If we keep on buying processed food and we don’t change our attitude, it will be over…” Dat zijn rake woorden die ons moeten wakker schudden, ons milieu is naar de knoppen aan het gaan, het is tijd voor actie! Daar vinden wij dus de betekenis van de Latijnse titel, sterk gevonden en uitgevoerd!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.