mxmtoon – Lessons

mxmtoon - dawnEen ukelele, een YouTube-account en stiekeme opnamesessies vanuit een tienerslaapkamer. Zo begint het DIY-sprookje van de 19-jarige singer-songwriter Maia uit Californië (Amerikaans/Chinees). Jarenlang plaatste ze onder de naam mxmtoon video’s van akoestische covers en eigen nummers op YouTube. Haar familie en vrienden wisten van niks…

Totdat ze opeens opgepikt werd door allerlei muziekblogs. Inmiddels is ze ruim 300 miljoen streams verder, is haar debuutalbum The Masquerade uit en heeft ze net een uitverkochte tour in de VS en Canada achter de rug. De volgende stap? De Atlantische Oceaan over voor haar eerste optredens op het Europese vasteland.  Vandaag komt de nieuwe EP Dawn uit.

Op dat EPtje staat het nummer ‘lessons’, dat gaat over de gevaren van te veel nadenken over dingen: “There’s more room to grow /  If you leave your worries on the shelf.”  De melodie is lekker fris en stem van Maia is zeer sterk! Ik sta ervan te kijken hoe hoog zij weet te komen met haar stem, ik doe het haar niet na.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.