Nathaniel Rateliff – And It’s Still Alright

Nathaniel Rateliff - And It's Still Alright (single)Samen met zijn band The Night Sweats bracht Nathaniel Rateliff een aantal jaar terug een aantal energieke liedjes uit, zoals ‘S.O.B.’, ‘I Need Never Get Old’ en ‘Out on the Weekend’. Het energieke is op dit nieuwe liedje erg ver te zoeken, met een zeer valide reden. Dit is muziek op zijn mooist en meest fragiel.

Het klinkt wat raar om zijn nieuwe single te promoten zonder zijn band te noemen. De reden dat Rateliff alleen muziek uitbrengt  is dat hij gescheiden is van zijn vrouw en dat zijn goede vriend Richard Swift, tevens producer van meerdere albums, overleed in 2018. Dat zijn gebeurtenissen die je niet even naast je neer kunt leggen.

Zijn nieuwe album “And It’s Still Alright”, dat op 14 februari verschijnt, is zijn manier om de tragische gebeurtenissen een plekje te geven. Samen met zijn band bracht hij voornamelijk vrolijke en energieke liedjes, dat past totaal niet bij het gevoelens die hij nu ervaart. Hij kiest er dan ook voor om met rust en emotie zijn liedjes te brengen als singer-songwriter.

Vanaf de eerste klanken was ik verkocht, het liedje komt onwijs goed binnen. De eerste twee regels laten je ervaren hoe zeer Rateliff zijn vriend mist: “It ain’t right, the hardness of the soul.
Now close your eyes and spin around.” Puur en emotioneel zijn de beste woorden om dit liedje te omschrijven.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.