Noel Gallagher’s High Flying Birds – Black Star Dancing

Black Star DancingNoel Gallagher staat altijd garant voor rockmuziek van de bovenste plank, denk maar terug aan zijn voorgaande albums. De manier waarop hij zich nu presenteert is gloednieuw voor ons allemaal. Naar eigen zeggen heeft hij inspiratie gehaald uit de muziek van David Bowie, INXS, ZZ-Top, Queen en U2.

Het is een song die zo uit de mouw van Nile Rodgers had kunnen komen, het heeft echt die onmiskenbare Chic vibe. Het verhaal gaat dat Rodgers ook in de studio aanwezig was toen dit nummer werd opgenomen. Wellicht heeft hij toch aan een paar knoppen gedraaid om de plaat wat meer funk mee te geven, wie zal het zeggen? Een ander verhaal spreekt weer over een dansende Rodgers toen hij dit nummer voor het eerst hoorde, aldus Noel in gesprek met BBC Radio.

Wat het verhaal ook is, dit is echt een sublieme nieuwe kant van Noel die smaakt naar meer. Gelukkig worden wij op onze wenken bedient, want op 14 juni gaat zijn nieuwe EP ‘Black Star Dancing’ in de schappen verschijnen!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.