Of Monsters and Men – Alligator

Of Monsters and Men Alligator singleJe kent deze band van ‘Little Talks’ en ‘Mountain Sound’ van het prachtige “My Head is an Animal” album uit 2012. Daarna werd het in ons land een beetje stil rondom deze IJslandse band.  Het tweede album “Beneath the Skin” werd uitgebracht in 2015, maar die wist ons nauwelijks te bereiken. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen!

De band heeft na het uitbrengen van het tweede album even een pauze genomen om over de behaalde successen na te denken én om nieuw materiaal te schrijven. De sound van het debuutalbum, met al zijn grote hits, is niet meer hoorbaar op de nieuwe single. Het nieuwe materiaal is door echt gloednieuw qua klank. De toegankelijke indie folk is verdwenen en gevuld met stevige klanken en elektronische elementen. Je herkent de band totaal niet meer, ik had ze niet weten te herkennen als je mij dit zo had laten horen zonder enige info.

Met de nieuwe sound op ‘Alligator’ neigt de band meer naar de rock, iets wat ik zeer kan waarderen. Natuurlijk is de indie folk mooi, maar een paar stevige gitaren en bonkende drums doen het ook altijd goed. Mooi om te horen dat de band een nieuwe weg is ingeslagen, al verschillen daar de meningen nogal over. Ik vind het persoonlijk een zeer geslaagde track die smaakt naar meer!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.