Okkervil River – Don’t Move Back to LA

Op dit moment is de nieuwe folk-gerelateerde muziek in overvloed aanwezig! De nieuwe single ‘Don’t Move back to LA’ van Okkervil River is net verschenen. De folk-rockband van singer-songwriter Will Sheff gaat op 27 april het negende album In the Rainbow Rain presenteren. Het nummer gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over vrienden die niet naar L.A. moet gaan verhuizen.

De nummers voor het nieuwe album zijn geschreven tijdens de toer die de band had ter promotie van het Away (2016) album. Deze toer was voor de band de beste ervaring die ze tot nu toe hebben gehad. Het nieuwe album met de fijne toer in gedachten geschreven en opgenomen.Waar de nieuwe single nu precies over gaat heeft Sheff in een statement laten weten:

“This song had a very straightforward impulse behind it: a bunch of my best friends all moved to LA and I was really sad about it so I wrote a song about how I didn’t want them to leave… I think the song is also kind of about my own deep and long-held desire to get the hell out of New York City.”

Mij maakt het niet veel uit, beide steden lijken mij enorm tof om in te wonen. Al is het klimaat in L.A. een stuk gunstiger dan in New York.
‘Don’t Move Back to LA’ is een countryrock ballad voorzien van een achtergrondkoor en hier en daar wat ELO geïnspireerde vocoder effecten. Niet over de top, maar eenvoudig goed. De tracklist van het nieuwe album is hieronder te vinden. Helaas staan er nog geen Europese optredens op de agenda.

In the Rainbow Rain

01. Famous Tracheotomies
02. The Dream and the Light
03. Love Somebody
04. Family Song
05. Pulled Up the Ribbon
06. Don’t Move Back to LA
07. Shelter Song
08. How It Is
09. External Actor
10. Human Being Song

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.