Pale Waves – Television Romance

Van de week kreeg ik de lijst met nieuwe liedjes per mail binnen. In die lijst stond een bandje genaamd Pale Waves, ‘dat moet wel van die zweverige muziek zijn’ was mijn eerste gedachte. Ik bleek er compleet naast te zitten, het is catchy indie pop uit Manchester (UK).

De foto’s van de band doen vermoeden dat het gaat om een of andere “zweverige rockband”, dat komt met name door de make-up van zangeres Heather. Hierdoor had ik in eerste instantie niet door met wat voor een band ik te maken had.

Tot ik de nieuwe single ‘Television Romance’ ging afspelen, wát een verassing! Een echte oorwurm die echt dagen in je kop blijft zitten. Tijdens het luisteren moest ik direct aan The 1975 denken. Het nummer kent veel overeenkomsten met de muziek van de Britse band. The 1975 heeft nu de kroon wat betreft de populairste indie pop band van dit moment nog stevig in handen, of dat nog lang gaat duren….

Leuk detail: Matty Healy (zanger The 1975) heeft de videoclip geregisseerd!
Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.