Loma – Joy

Loma is het nieuwe project van Jonathan Meiburg (Shearwater), Emily Cross en Dan Duszynski (Cross Record). Het debuutalbum Loma is vandaag uitgekomen. ‘Joy’ was het eerste nummer dat ze samen hebben geschreven.

Het nummer gaat over de duizelingwekkende ervaring van het verliefd worden, terwijl je weet dat het niks gaat worden. Wat het nummer zo bijzonder maakt is het gebruik van de klarinet, en dan met name de hoge noten die Emily eruit weet te krijgen. Daar gaan je nekharen gegarandeerd van overeind staan! Meiburg heeft laten weten hoe hij het schrijven en opnemen van dit liedje heeft ervaren:

“There was something special about the combination of the three of us, and very different from either of our bands. But I think we were afraid to say so out loud, for fear of jinxing it. I remember the hairs on the back of my neck standing up when Emily hit that high, screaming note on the clarinet on ‘Joy’; it sounded like a human voice.”

Emily heeft ook de zang voor haar rekening genomen, haar stem neemt je als het ware mee op een spirituele reis. Zij fungeert als een lichtbaken en straalt rust uit terwijl de plaat met de seconde groeit. Juist het bewaren van deze rust geeft het nummer zijn kracht.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.