Sleaford Mods – English Tapas

Sleaford Mods heeft zijn thuisbasis in Nottingham en bestaat uit het duo Jason Williamson en Andrew Fearn. De heren staan bekend om hun doordringende en minimalistische stijl die niet in een genre te vangen is.

De muziek van de heren gaat over maatschappij- en sociaal-kritische onderwerpen, gezongen in een “East-Midlands”-accent door Williamson. En juist dat geeft deze muziek een authentiek gevoel, het is haast alsof je naar een post-punk/new wave band uit de jaren ’80 aan het luisteren bent. Williamson is verantwoordelijk voor de messcherpe teksten die gaan over werkloosheid, kritiek op het moderne leven, kritiek op de beroemdheden en de popcultuur. Het is de ‘working class-attitude’ die zij met veel succes naar voor weten te halen. Fearn is de persoon achter de muziek. Hij is vooral fan van loops met baspartijen die uit in het post-punk tijdperk komen, functionele beats, zo af en toe wat keyboard riffs en wat trage gitaarriffs.

Het nieuwe album English Tapas is pas uitgebracht en in zijn geheel de moeite waard om te luisteren! Mijn favoriete track van dit album is ‘Just Like We Do’, alleen al vanwege de basgitaar die door Fearn prachtig in een loop is gezet. Luisteren kan o.a. hieronder (via Spotify) of anders via youtube of soundcloud.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.