Razorlight – Olympus Sleeping

Yes! Eindelijk weer nieuw werk van de Engels/Zweedse band Razorlight! Samen met ‘Japanrock’, ‘Sorry?’ en ‘Got to Let the Good Times Back into Your Life’ werd ‘Olympus Sleeping’ uitgebracht. Vier (!) nieuwe tracks in één keer, ze menen het dus echt. Het is voor het eerst sinds 2008 dat wij nieuw materiaal van deze band ontvangen, het werd ook echt tijd!

In 2006 mocht ik voor het eerst kennismaken met deze geweldige band middels het nu al legendarische nummer ‘In the Morning’. Alleen al het intro met die heerlijke drumpartij is voor mij genoeg om vrolijk (wakker) te worden. Dat meer mensen, en apparaten, ook warm liepen voor deze plaat laat onderstaand fragment duidelijk zien. Tijdens het radioprogramma Ekstra Weekend (3FM) werd dit nummer met heel veel enthousiasme gedraaid. Omdat het nummer zo goed beviel, werd het nogmaals gestart. En dat zorgt voor hilarische en legendarische radio vanwege het ontploffen van de mengtafel!

‘Olympus Sleeping’ is alles waar wij altijd van hebben gehouden als het gaat om Razorlight: de heerlijke energie, het hoge pop/rock gehalte en de scherpe (en soms kritische) songtekst. Hier ga jij gegarandeerd op los stuiteren. Het album is volgens frontman Johnny Borrell “a love letter to rock n’ roll”.

De reden waarom het 10 jaar heeft moeten duren alvorens er nieuw materiaal uit werd gebracht heeft Borrell in gesprek met NME laten weten: “With Razorlight, that wasn’t happening and I wasn’t inspired for a while. I was off making world music and doing jazz and putting a lot of effort into music that was very much uncommercial and a different kind of thing. Then I had a friend who just said ‘Let’s go into the studio and just jam, see if you if enjoy it’. That was about two years ago.”

Voor het gemak boven de post de titeltrack van het album, dat trouwens op 26 oktober gaat verschijnen, en hieronder de overige uitgebrachte singles. Enjoy!Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.