S.G. Wolfgang – Souls Out

Stevige rock is altijd goed, al helemaal als die uit Milton Keynes (Groot-Brittannië) afkomstig is! S.G Wolfgang heeft net de nieuwe single ‘Souls Out’ uitgebracht. Verwacht stompende drums, heerlijke gitaarriffs en de messcherpe stem van zanger Sean Grant.

In 2014 heb ik kennis mogen maken met de muziek van deze band middels ‘I Am the Devil’ van de EP We the Working Class. Een EP die ik nog heel graag draai. Wat mij direct opviel was de heldere en ietwat hoge stem van Sean. Ook de lekkere harde klanken spraken mij enorm aan. Datzelfde jaar nog mocht in de band live zien spelen in Maastricht. In een klein industrieel hok werd geweldige muziek gebracht. Na afloop heb ik nog met de band gesproken over het optreden en de toekomst voor de band. Het zijn oprecht geweldige mannen met echte passie voor muziek.

Later dat jaar later kwam de band met EP nummer twee: War Machine. Een EP geheel in het teken van de Tweede Wereldoorlog, past helemaal in mijn straatje als geschiedenisdocent! Pareltje van het album is ‘Mince Meat’, genoemd naar dezelfde operatie uit de oorlog. Er verscheen in 2016 nog de 7 Deadly 7 EP, met daarop het rockende ‘Brother’.

En toen werd het een beetje stil rondom de band wat betreft het uitbrengen van nieuw materiaal. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en is er nieuw materiaal met de single ‘Souls Out’! Er blijkt een heel goede reden te zijn voor de afwezigheid van de band, Sean heeft namelijk een lastige periode doorstaan. Deze heeft hij om weten te zetten in nieuwe muziek zoals hij laat weten in gesprek met New Boots:

“It’s a punchy little number, and that’s we wanted for a first single back. Songwriting for me is my form of release / therapy so the songs are very much true to how I feel inside when writing. Before, during and after the writing and recording of this album I went through a tough time dealing with depression and made a lot of changes in my life and learnt a lot about myself. ‘Souls Out’ is the end of the rope: nowhere else to go, exposed to the world, what you are and who you are. I think the instrumentation represents this too with the eerie jerky riff churning its way through the majority of the song.”

De nieuwe track kent zowel herkenbare elementen in de vocalen en de sound, maar er zit een nieuwe ondertoon in. Het klinkt allemaal net een tikkeltje donkerder, heerlijk! Dit nummer past wat mij betreft zo in de serie ‘Peaky Blinders’! Om het nog wat mooier te maken: eind 2018 komt het langverwachte debuutalbum eindelijk uit!
Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.