Sacred Paws – The Conversation

Sacred Paws - Run Around the Sun (cover)Sacred Paws is afkomstig uit Schotland en maakt zeer aanstekelijke indie pop muziek. Onlangs kondigde het duo langspeler nummer twee ‘Run Around the Sun’ aan, de opvolger van het debuutalbum ‘Strike a Match.’ Het nieuwe album gaat op 31 mei in de verkoop. De eerste single is het fijne indie pop liedje ‘The Conversation.’

Het openingsnummer van het nog te verschijnen album gaat over het langs elkaar heen praten. Het nummer begint met een jankende gitaar van Rachel Aggs , gevold door de drumpartij van Eilidh Rodgers. Het nabootsen van het heen en weer praten is zeer leuk uitgewerkt, al weten beide dames op een gegeven moment niet meer waar ze nu exact over aan het waren discussiëren.

Het vrolijke upbeat indie pop geluid was een bewuste keuze volgens Rodgers: “I think we’d get bored if it was too slow. We’d never want to play something live that people couldn’t dance to. It would feel really strange to us. It’s kind of the whole point.” In mijn opinie hebben zij dit enorm goed voor elkaar weten te krijgen, het nummer zet inderdaad aan tot dansen.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.