Saint Sister – You Never Call

Heerlijke dromerige synthesizermuziek uit Ierland van Saint Sister. Morgan MacIntyre en Gemma Doherty vormen samen het duo nadat ze elkaar tegenkwamen op de universiteit. Studeren werd het toch niet, ze kozen ervoor om samen muziek te gaan maken. Op 5 oktober verschijnt het debuutalbum Shape of Silence. De nieuwe single ‘You Never Call’ is er eentje om in te lijsten.

De nieuwe track is alweer de tweede single van het komende debuutalbum. De dames staan bekend om hun verbluffende vocale harmonieën en de mix tussen Ierse folk en minimalistische elektronica. Juist de mix tussen de dromerige vocalen en de tegenstelling van traditie en moderne invloeden maakt dit bijzonder. Het is bijzonder lastig om aan traditionele klanken te sleutelen zonder dat het herkenbare verdwijnt, maar deze twee weten dat zonder moeite te doen. Ik ben heel erg benieuwd naar de rest van het album, kijken of deze dromerige sfeer vastgehouden wordt of dat er nog verassingen te vinden zijn.

De nieuwe single is er eentje die uitstekend past bij de herfst. Met een warme kop thee/koffie/chocomel op de bank onder een deken kijken naar de vallende bladeren en de regen terwijl dit nummer door de speakers klinkt.

Over het aankomende debuutalbum heeft Morgan het volgende laten weten aan Dancing About Architecture:

“There are some very introspective songs on the record, songs in which we gave ourselves the space to experiment and use textures we hadn’t used before, but then we’ve also got a few songs that are much poppier than anything we’ve released up until now.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.