Sam Fender – Start Again

Net als Superorganism heeft Sam Fender het predicaat Sound of 2018 gekregen van de BBC. De hedendaagse muziek gaat vaak over de liefde, een thema dat het altijd goed doet in de popmuziek. Maar niet voor Sam, hij kiest er bewust voor om nummers te schrijven met onderwerpen als nep nieuws, seksuele intimidatie en het verlangen van de overheid om alles maar in de gaten te houden. Niet de minste thema’s voor deze jonge muzikant.

De songtekst in ‘Start Again’ valt de wereld aan zoals wij die vandaag de dag kennen en dan met name de media. Sam spoort ons ook aan om de dubbelzinnigheid van de media links te laten liggen. De media zijn volgens Fender ontworpen om ons voor de gek te houden.

Nummers met een politieke lading worden ons vaak toegeschreeuwd door de zanger(es), maar dat is bij Sam niet het geval. Hij krijgt zijn doel bereikt door het gebruik van catchy melodieën en zijn prachtige vocalen. Hij spoort ons aan in plaats van ons te dwingen, juist dat is de kracht van deze jonge artiest.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.