Sam Fender – That Sound

Hij kreeg al het predicaat “Sound of 2018” van de BBC en deze maand verschijnt zijn nieuwe EP Dead Boys. De nieuwste telg daarvan is ‘That Sound’, een heerlijke track met een duidelijke boodschap.

Het drumintro van zijn nieuwe single laat er geen gras over groeien: het is weer van het hoogste niveau. Als na enkele tellen ook de elektrische gitaar verschijnt is het plaatje compleet. Het heeft in sommige opzichten wat weg van The Stone Roses, genieten met een hoofdletter G!

Wederom weet Fender sound en songtekst goed te combineren, laatstgenoemde is voor hem zeer belangrijk. Ditmaal is het een ode aan de muziek zelf en “a not-so-sutble middle finger to the naysayers that tend to rear their heads as soon as things start to work out for you, especially back home”, aldus de zanger in gesprek met de Engelse Radio 1.

Scherpe teksten en een puike sound, wachten nu tot de 20e november. Op die datum verschijnt de nieuwe EP, gelukkig weet deze single ons zoet te houden tot die tijd!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.