Shopping – All or Nothing

Afbeeldingsresultaat voor shopping all or nothingZelf had ik moeite met het genre van deze band te definiëren. Meestal maakt dat het desalniettemin een goede band. Tot ik de term dance-punk voorbij zag komen. Deze band afkomstig aan de andere kant van de Noordzee bracht deze maand hun nieuwe album ‘All or Nothing’ uit. En zoals ik al hoopte, levert deze plaat weer 10 heerlijke dansbare punk nummers onze kant op!

Enig kritiekpuntje, omdat er toch altijd wel iets te klagen valt, is dat er dan ook weinig verandering voor komt in de nummers van deze band. ‘Never change a winning team’ is bij Shopping dus wel op het lijf geschreven. Op ‘All Or nothing’ neemt Shopping net over de helft iets gas terug om vervolgens weer af te sluiten met de voetjes van de vloer.

De plaat houdt zich veel bezig met hoe mensen in elkaar opgaan en wat we daar precies mee doen. Zo begint het met de tunnelvisie op ‘All or nothing’, het is het een of het ander oftewel: alles of niets! Samen met ‘Initiative’ wordt te toon van het album dan ook prima gezet. Ook hier staat het met elkaar omgaan centraal, want wanneer is nou het juist moment om iets te doen en “why can’t you some Initiative?”.

Daarna stijgt de plaat naar zijn hoogste piek met ‘Follow Me’, ‘No Apologies’ & ‘For Your Pleasure’. “All eyes on me, what did you think you’d find? follow me, follow me I’ll make it worth it” horen we terug op het eerste nummer uit de reeks. Op ‘For Your Pleasure’ komt daar nog een schepje bovenop: “what you see is what you get”. Overigens worden er fijne synths op dit nummer gebruikt.

Daarna is er iets meer tijd om adem te halen. ‘About you’ is mooi in strijd met het nummer er voor. Het is allemaal toch een illusie, het is enkel voor de show. Met aansluitend het eigenlijk hele logische ‘lies’, misschien een beetje cliché zelfs?

In de slotakkoorden van de plaat vinden we ‘expert advice’ waar door middel van dubbele stemgebruik interessante vragen worden gesteld. Op ‘Body Clock’ leven we meer naar een conclusie toe: “I’ve got al lto live for, but nothing to prove”. En tot slot is alles wat we moeten doen iets meer vertrouwen hebben. Er is hier ook een voorzichtige link naar de verdeling tussen mannen en vrouwen is deze wereld: “Say you don’t need it, where would you be without this? I’m starting to see some sense. You’re breaking down around me, and I’m picking up the pieces

Zoals al aangekondigd doet Shopping ook op ‘All for Nothing’ waar het goed in is. Geen beeld bij dance-punk? zet de luistertips van hieronder maar is op!

Luistertips: Follow Me, For Your Pleasure & Trust in Us

Deel dit bericht

About Jurre

Muziek zorgt voor verbintenis in mijn ogen en hierin wil ik graag mijn stem delen. Besef ten alle tijden dat een review altijd subjectief is, dus laat vooral ook jullie eigen mening erop los in de reacties.

View all posts by Jurre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.