Signs of Algorithm – Skincrawler

Signs of Algorithm - SkincrawlerDe Belgische band Signs of Algorithm heeft al meer dan tweehonderd shows en vier Europese tournees achter de kiezen. Het eerste album “Harbinger” krijgt binnenkort een opvolger. Als eerste voorproefje is de single ‘Skincrawler’ uitgebracht. Stevige metal met een zeer vermakelijke videoclip!

Je mag mij gerust een leek noemen als het gaat om de metal georiënteerde muziek. Verder dan Linkin Park ben ik nooit gekomen, toch heb ik voor onze zuiderburen een uitstapje gemaakt richting de wondere wereld van de metal muziek.

Dit genre klinkt in mijn oren altijd zeer duister, er is geen sprankje hoop te bespeuren. Toch zorgen de gitaren van Didier en Kevin hier voor lichtpuntjes dankzij het melodieuze gebruik ervan. Je hebt toch altijd een beetje licht nodig om duisternis te kunnen creëren.

Er zijn twee bandleden die ik bijzonder sterk vind: zanger Frederick en drummer Jonathan. Frederick weet op meerdere manieren zijn stem in te zetten, jammer dat ik er weinig van versta. Dat komt waarschijnlijk omdat mijn oren deze muziek niet gewend zijn. Het strakke tempo dat Jonathan continue weet vol te houden is bewonderenswaardig.

Dan nog even de geestige en zeer vermakelijke videoclip, die doet echt een duit in het zakje! Vooral de “metaal” verwijzing heeft mij tranen van het lachen bezorgd. Knap werken heren, op naar album nummer twee!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.