Smallpools – People Watching

Mijn eerste kennismaking met deze indie pop band uit L.A. stamt uit 2013, ze brachten toen het debuutalbum uit. Daarop stond de vrolijke single ‘Dreaming’ die ik helemaal aan gort heb gedraaid. Het is zo’n leuke plaat dat ‘ie niet gaat vervelen! Begin december bracht de band de derde EP So Social uit, met 5 toffe tracks. De meest leuke van het stel is in mijn ogen ‘People Watching’.

Oké, het was even wennen want de gitaren spelen in deze track geen hoofdrol, dat doen de drums en de vette synthesizers. Hierdoor geven de drie heren de plaat een heerlijke jaren ’80 sound mee, lekker genieten dus. Dat is sowieso het motto van deze track:

“Don’t take much to have some fun / Grab your shades and we’ll do some people watching.”

De songtekst spreekt nog over “designer drugs”, maar het gaat hier om de context van het verhaal: de persoon in de plaat is met iemand waar hij/zij heel veel om geeft en dat is meer dan genoeg.

Dit is een track waar je automatisch op gaat bewegen, doe dat vooral!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.