Spitfire – Round Way the Other EP

Spitfire - Round Way the Other EPIn februari was ik al lyrisch over ‘Get Out’ van de Belgische groove-rockband Spitfire. Nu zijn de heren terug met de EP “Round Way the Other.” Met daarop  4 geweldige tracks die elk een eigen, unieke, sound voortbrengen. Deze band produceert knallende groove-rock met zeer fijne refreinen, gaat dat dus luisteren!

‘Black Matter’ start rustig met simpel een elektrische gitaar, als de zang van Rory Claes om de hoek komt kijken weet je dat het goed zit. Vooral het refrein werkt onwijs aanstekelijk.

Met ‘Eyes’ wordt de sound wat duisterder, maar nog steeds verdomd goed! Uitblinker op dit liedje is drummer Bart Caslo, die echt puik werk laat horen!

Het geweldige ‘Get Out’ maakt van deze EP een waar feestje, dit liedje krijg je niet meer uit je kop als je het eenmaal hebt gehoord. Op deze track is vooral de bas van Luca Britti enorm fijn, ik dans er lekker op los als deze door mijn speakers schalt!

Topper van dit mini-album is ‘Like a Drone’, een productie die klinkt alsof hij door Muse geschreven is. Steen-, maar dan ook  steengoed gebracht door deze rockers uit Antwerpen!

Met deze Extended Play weet Spitfire zijn fanbase te vergroten, het is muziek die een groot publiek makkelijk weet aan te spreken. Het is simpelweg een kwestie van tijd voordat ze optredens mogen gaan verzorgen op grote festivals, dat verdienen ze in mijn ogen!

Luistertips: de hele EP!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.