SUiT – Kings & Queens

Op 9 maart verscheen het debuutalbum The Girl, The God, The Rush van de Duits/Nederlandse band SUiT. Een zeer gevarieerd album dat prima tracks bevat. Een van de tofste track van het album is naar mijn idee ‘Kings & Queens’. Deze is nu als tweede single uitgebracht en voorzien van een leuke videoclip.

Als blues en rock liefhebber ging mijn hartje sneller slaan bij het horen van ‘Kings & Queens’, lekker trage, foot stomping bluesrock van de bovenste plank. De blues gaat meestal over de minder leuke kant van het leven: alcoholisme, stukgelopen relaties, schulden etc. SUiT pakt het hier anders aan, het gaat juist over het winnen van een meisje:  “I want you know, there is room for queen.” Geen ellende, maar positiviteit voert dus de boventoon.

Tijdens de fotoshoot voor het debuutalbum werden ook opnames gemaakt voor de videoclip van de nieuwe single. Lekker “ouderwets” in zwart/wit, iets wat ik wel vind passen bij het genre. Verwacht geen uitbundige clip met toeters en bellen, net als het nummer is het een relaxte videoclip met beelden van de bandleden aan een tafel waar zich van alles afspeelt. Wat dat alles is? Check het hierboven maar, dan heb je de fijne track meteen ook weer eens gehoord!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.