Sunset Yellow – Diamond Rings

De heren van Sunset Yellow  (Gerjan de Vries en Jan de Gier) zijn weer terug met nieuwe muziek! Ze weten bij mij altijd een glimlach op mijn gezicht te toveren, dat is ditmaal ook het geval, al klinkt de muziek anders dan ik gewend ben. Het nieuwe nummer ‘Diamond Rings’ heeft een jaren ’80 vibe en is een stuk kalmer dan alle voorgaande liedjes.

Zelf omschrijven de heren de nieuwe track als “dreampop van de Petshop Boys van de lange landen.” Ik kan niet anders zeggen dat ik het hier mee eens ben. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik fan van Neil Tennant en Chris Lowe (Pet Shop Boys) en vind het daarom zo tof dat Sunset Yellow de sound van dit legendarische duo naar voren brengt op deze nieuwe single. Het is heel wat anders dan de overige tracks, maar ook dit liedje zit de heren als gegoten!

De tracks van Sunset Yellow blijven gewoon goed én vernieuwend, dit komt omdat ze elke keer weer een nieuwe sound laten horen. Het is geen herhaling van een succesformule, maar telkens wat nieuws uitproberen om ons te blijven boeien. Dat is iets wat de heren zeer goed in de vingers hebben, luisteren is dus  zeer aan te bevelen!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.