Sunset Yellow – Hair & Men

Sunset Yellow - Hair and MenAfgelopen jaar werden wij verblijd met de vrolijke muziek, en vooral videoclipjes, van het Dordrechtse gezelschap Sunset Yellow. De EP The Videos zorgt nog steeds voor een glimlach op mijn gezicht. Van Jan de Gier ontving ik een leuke mail met daarin, jawel, een nieuwe track én videoclip! Speciaal voor de echte mannen onder ons.

Ja, wat is de deal met haar en mannen? Een eeuwig durend vraagstuk, laat ik daar maar niet te ver op in gaan.

Wat mij direct opvalt is de post-punk sound die gebruikt is, heel wat anders dan het voorgaande werk. De sound wordt bijgestaan door geweldige vocalen die soms duister en hard van aard zijn, maar bij vlagen ook optimistisch klinken. Juist die tegenstelling maakt dit tot een toffe track om naar te luisteren.

Dan nog de videoclip, net als de voorgangers is deze geniaal! Geef twee heren een paar scharen, kammen en tondeuses en laat ze los op twee pruiken die rusten op een bloemkool. Als twee ware professionals gaan de heren los op de kapsels én de bloemkool. Clip kijken, is begrijpen. 😉

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.