Sunset Yellow – The Videos

Sunset Yellow - The VideosVrolijke geekrock met een poprandje uit Dordrecht, dat is naar eigen zeggen de muziek Sunset Yellow. Ze hebben net de eerste EP ‘The Videos’ uitgebracht met daarop 7 vrolijke liedjes die je zeer amuseren. Gerjan de Vries en Jan de Gier zijn de basisleden die live aangevuld worden met een toetsenist en een gitarist.

Met ‘Audiobooks’ trapt het album af en het gaat, jawel, over boeken luisteren via je oortjes. Het liedje gaat over de connectie tussen de persoon die het boek ingesproken heeft en de luisteraar. Check vooral die videoclip, die is zeer geinig! Muzikaal is het een mix van rock, pop en wat elektronische elementen die zo uit de nineties zijn weggelopen. Ik moest een beetje denken aan de euro dance die in de nineties groot was, zeer geinig!

Meer rock georiënteerd is ‘Sleeping Bag’, met een lekkere elektrische gitaar en fijne beats. Het is een ode aan de slaapzak in het weiland, niks raars aan. Een merkwaardig voorval zorgt voor commotie. De slaapzak is toch wel een van de zaken waar iedereen mee opgroeide en waar jij je veilig in voelde waar je ook was.

Iedereen is wel eens toe aan een vakantie, Dave is dat ook op ‘Dave’s Holiday’: “It’s about time!” De legendarische woorden “de duif is dood” van Toon Hermans zijn inmiddels onderdeel van ons cultureel erfgoed. Ik moest aan deze conference denken bij het horen van ‘Little Bird’, hoewel hier de vogel niet dood is maar juist het luchtruim kiest. Verpakt in een folk-achtig liedje met een hoog vrolijkheidsgehalte.

De zinderende spanning van het NK ‘Ten Seconds’ is om te snijden, elke glimlach kost je namelijk punten! De elektronische elementen maken dit liedje fijn om naar te luisteren, haast alsof je de soundtrack van een oud Atari spel hoort. Als taxichauffeur kom je zo’n beetje overal, de chauffeur van ‘Cab Driver’ danst veel liever in zijn taxi. Ook hier weer de verwijzing naar de euro dance vanwege de fijne beat die de heren gebruiken. Check vooral even de videoclip, die zorgt gegarandeerd voor een glimlach!

Met ‘Alone Forever’ sluit dit geinige EPtje in stijl. In de clip heeft Jan de griep en een longontsteking, Gerjan is op pad om zijn droom te laten uitkomen: al liftend Kinderdijk bereiken. Leuk detail: hij woont op slechts 20 minuten rijden van zijn droomlocatie! Weer die fijne elektronische elementen die het liedje zijn fijne vibe meegeven.

Met deze eerste EP hebben Gerjan en Jan zeer leuke muziek, maar vooral videoclips gemaakt. Het zijn stuk voor stuk geweldige beelden die goed begeleid worden door de muziek, of is het juist andersom? Whatever het ook is, één ding staat als een paal boven water: amusant is het zeer zeker! De unieke liedjes en beelden zijn een waar plezier om naar te luisteren/kijken.
Luistertips: ‘Sleeping Bag’, ‘Little Bird’ en ‘Cab Driver’

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.