Superorganism – Everybody Wants to be Famous

Het achttal dat zich Superorganism noemt heeft in 2018 al een eervolle vermelding ontvangen van de BCC. Zij zien deze band als Sound Of, een de van meest belovende acts van 2018! Vorig jaar wisten ze al een hype te creëren rondom de debuutsingle. Deze week werd de nieuwe single ‘Everybody Wants to be Famous’ uitgebracht.

Het nummer is een echte oorwurm, dat komt met name door het pakkende refrein. Maar alleen een pakkend refrein is niet genoeg voor deze band, er wordt namelijk veel meer uit de kast getrokken om de luisteraar de boeien.

Het fijne gebruik van de synthesizer geeft de band zijn pakkende sound, net als de vervormende vocalen. Deze zijn, ten opzichte van de debuutsingle, wel iets toegankelijker geworden. Maar het zijn met name de aparte geluiden in dit nummer die ons interesseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kassageluiden en het juichende publiek? Na elke luisterbeurt hoor je weer iets nieuws in deze plaat, juist dat maakt dit nummer zo boeiend!

Op 2 maart mogen wij het debuutalbum verwachten en vlak daarna optredens in Groningen en Amsterdam, gaat dat dus zien! Check ook de prachtige (en ietwat psychedelische) videoclip, geregisseerd door Robert Strange.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.