Tamino – Tummy

De Belgische muziekwereld is al langere tijd in de ban van Tamino Amir. De man wordt daar op handen gedragen en men kijkt vol verwachting uit naar het debuutalbum Amir. De nieuwe single van dat album is ‘Tummy’.

Tamino heeft zijn roots liggen in Egypte, iets dat mooi naar voor komt in de videoclip horende bij zijn nieuwe single. Hij is hier te zien als een levend standbeeld, met als gekozen uitdossing een Egyptische farao. Zeer passend dus.

De plaat zelf is ietwat melancholisch van aard en zeer hypnotiserend. Voor je het weet heb je ‘m al tien keer beluisterd zonder dat je het door hebt. De stem van Tamino is hier verantwoordelijk voor. Op de een of andere manier grijpt deze je en laat hij je niet meer los.

Voor mij een zeer geslaagde eerste kennismaking met zijn muziek, ik ben daarom ook zeer benieuwd naar zijn debuutalbum dat op 19 oktober zal verschijnen.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.