The Academic – AFTERTASTE

The Academic - Aftertaste ArtworkDe Ierse indie rockband The Academic behoort al enkele jaren tot de beste exportproducten van Ierland. Dat is is niet gek, want zo’n beetje elke track valt onder de categorie oorwurm. De band krijgt heel wat grappen te verduren vanwege de jonge leeftijd, maar ze weten met elke plaat weer goed te scoren. En dat is een groot compliment waard!

Net als ‘SUPERLIKE’ is de nieuwe single ‘AFTERTASTE’ er weer eentje om helemaal op los te gaan. Je hoort dat de band langzaam een wat volwassener geluid laat horen, maar het speelse verliezen ze gelukkig niet uit het oog. Want juist dat speelse element maakt de muziek van deze heren zo goed.

Dankzij de vrolijke gitaren en synths klinkt het weer als vanouds, al heeft dit liedje een serieuze ondertoon. Zanger Craig Fitzgerald kijk namelijk terug op de fouten die gemaakt zijn in een relatie. De de vele ‘aaah’s’ en ‘eeeh’s’ in het refrein zorgen er voor dat je onmiddellijk gaat meezingen.

De band heeft tijdens het maken van dit liedje een andere aanpak gebruikt zoals Craig laat weten:

“When it came to ‘Aftertaste’ it was a lot different to how we worked before. From a production standpoint we were a lot more involved. Sometimes there is a preconceived notion out there that if you are a guitar band, you should be in a particular lane. Our mindset when writing, is less defined by what the stereotype of an indie band should sound like and be more about letting our songs be the best they can be.”

Check dit te gekke liedje bovenaan deze post, enjoy!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.