The Academic – Permanent Vacation

De Ierse band The Academic heeft een nieuwe single de wereld in geslingerd met als titel ‘Permanent Vacation’. Laat je niet misleiden door de titel, het nummer gaat niet over zonnige oorden. Wel is het de eerste single van het debuutalbum Tales from the Backseat dat op 12 januari gaat verschijnen.

De band is bekend vanwege zijn heerlijke indie rock met catchy gitaarpartijen en meezingbare refreinen. Het begon allemaal met ‘Different’ in 2015, ik was direct verkocht! Het sloeg bij mij in als een bom. Ik was in de veronderstelling dat deze band al jaren actief was in het muziekcircuit, maar dat bleek niet zo te zijn. De band werd opgericht in 2013 maar klonk toen al alsof de heren al heel wat jaren bezig waren.  Single nummer twee ‘Northern Boy’ is tot op heden nog steeds mijn favoriete track van deze jonge band. Dat komt met name door de opbouw van het nummer: het begint rustig maar ontpopt zich langzaam tot een heerlijke indie rock plaat, met wederom hele catchy gitaarpartijen! Hierna verschenen ‘Mixtape 2003’ en ‘Bear Claws’ nog.

Begin november kwam dan eindelijk (ik ben nogal ongeduldig) de nieuwe single uit. Zoals al omschreven heeft het niks met een zonnig oord te maken. Het nummer gaat namelijk over het volwassen worden en de bijbehorende worstelingen die je als puber meemaakt. Vandaar ook het steeds terugkerende “What’s my motivation?”. En juist daarom is dit nummer zo herkenbaar voor iedereen. Niet alleen de songtekst is van toepassing op zo’n beetje iedereen, ook het refrein wordt door iedereen na twee keer luisteren uit volle borst meegezongen. En dat is de kracht van deze band!

The Academic live
Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.