The Coral – She’s a Runaway

Een beetje struinen door Spotify kan een hoop leuze muziek opleveren, zo ook ditmaal. Ik kwam per toeval uit bij de Engelse band The Coral die in 2002 succes hadden met het debuutalbum. Dit jaar verscheen het negende album Move Through the Dawn. Daarop staat het vermakelijke en nostalgische ‘She’s a Runaway’.

Deze single neemt je mee terug naar de jaren ’70, om precies te zijn het zonnige Californië. In die tijd was de “westcoast sound” enorm populair, artiesten als Linda Ronstadt, Eagles en America hadden veel succes in de hitlijsten. Anno 2018 is van die sound in onze hitlijsten nagenoeg niets meer te vinden.

Gelukkig is daar The Coral met het 70’s doordrenkte nummer ‘She’s a Runaway’. De “westcoast sound” komt je als een warm briesje tegemoet: de meerstemmigheid, de laidback vibe en die herkenbare warme sound zijn allemaal present. Ideaal dus voor deze zomerse dagen, tijdens de komende bbq gaat deze toch mooi gedraaid worden.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.