The Lone Bellow – Deeper in the Water

Americana en indie folk uit Brooklyn (New York)? Ja, het kan echt. The Lone Bellow bewijst het! Recentelijk brachten Zach Williams, Kanene Donehey Pipkin en Brian Elmquist het derde album Walk Into a Storm uit. In de Amerikaanse hitlijsten (US Americana/Folk) heeft het album op nummer 8 gepiekt. Ik hoop dat dit in ons land ook gaat lukken. De muziek past een beetje in het straatje van Drew Holcomb and The Neighbors.

De band ontstond nadat de vrouw van Zach tijdens het paardrijden een ongeluk kreeg, met als gevolg een tijdelijke verlamming. Tijdens het herstel van zijn vrouw heeft hij zijn emoties de vrije loop gelaten in een soort dagboek. Op aanraden van een vriend is hij gitaar gaan leren spelen en transformeerde hij de verhalen in songteksten. Zijn bandmaatjes leerde hij kennen dankzij optredens die Zach her en der deed.

‘Deeper in the Water’ is een onwijs krachtig nummer als je alleen al kijkt naar de melodieën, die nestelen zich moeiteloos in je hoofd. Het maakt in feite niks uit welke genre jij het liefst hoort, dit blijft gegarandeerd door je bovenkamer rondspoken. Aan de ene kant klinkt de muziek een klein beetje melancholisch, maar aan de andere kant straalt het ook een hoop kracht uit: “I like to think I’m a survivor!” Wellicht verwijzend naar de moeilijke periode die Zach en zijn vrouw hebben doorgemaakt.

Het album is natuurlijk op Spotify te vinden. Prachtig om te luisteren tijdens mooie herfstdagen.

The Lone Bellow
The Lone Bellow
Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.