The Maureens – 20 Years for the Company

The Maureens waren er ineens in 2013 met een prachtige plaat. Muziek met een duidelijke knipoog naar The Beach Boys en The Byrds, lekker zomers dus. Met zes man een stevige bezetting, die helaas in 2016 werd gehalveerd tot 3. Gelukkig werd er versterking gevonden en gaan ze verder als een vierkoppige band. Afgelopen week verscheen de eerste nieuwe single ’20 Years for the Company’.

Deze Utrechtse band weet hoe het lekkere jaren ’60 surfpop en gitaarpop weer fris moet laten klinken. In 2019 staat een nieuwe plaat op de planning. In aanloop naar dat nieuwe album worden eerst een aantal singles uitgebracht, dit is daarvan de allereerste. Something in the Air gaat de titel zijn van het nog te verschijnen album en zal begin februari 2019 uitgebracht worden.

Waar het nieuwe nummer exact over gaat heeft frontman Hendrik-Jan de Wolff in gesprek met The Daily Indie laten weten:

“In de nieuwe single wandelen twintig jaar aan herinneringen langs in twee minuten en 22 seconden speelduur. In de clip zijn zelfs jeugdbeelden te zien van enkele Maureens. “Het is een kort en puntig door surfpop en jaren zestig garagerock beïnvloed nummer, met een melancholieke tekst over je niet meer op je plek voelen. Veel van onze nummers hebben vroeger, jeugd of jeugdherinneringen als thema. Maar dat wil niet zeggen dat het zwaarmoedig wordt, ik probeer altijd een hoopgevende, positieve draai aan mijn teksten te geven. De hoofdpersoon van 20 Years For the Company zegt ook dat hij het dromen nooit heeft opgegeven.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.