The Murder Capital – Green & Blue

The Murder Capital - Green & BlueThe Murder Capital is naast Fontaines D.C. en Just Mustard, een van de meest spannende en snel opkomende bands uit Ierland van dit moment. Het gezelschap maakt dwingende en melodieuze post-punk. Met de eerste single ‘Feeling Fades’ wisten ze al hoge ogen te gooien. Nu is ‘Green & Blue’ als tweede single uitgebracht.

Deze nieuwe track is er echt eentje om in te lijsten. Er is een ijzingwekkende spanning voelbaar door de rollende drums en de ijzingwekkende gitaren. De zang van James McGovern doen er nog een schepje bovenop als hij spreekt over de liefde en de dood en ons het volgende toezingt:  “I’ll correlate the blue the green and blue the green for you.”

‘Green & Blue’ is een duistere track met een hoop mysterie die je doet verlangen naar meer, die 6 minuten zijn eigenlijk te kort. Mocht je fan zijn, dan is deze band op 28 juni te zien op Rock Werchter en een dag later op het Metropolis Festival in Rotterdam.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.