The Sore Losers – Dark Ride

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de Belgische band The Sore Losers. ‘Got It Bad’ werd grijsgedraaid, een heerlijke en vooral ruige track. Begin augustus kwam de nieuwe single ‘Dark Ride’ uit. Een plaat die als voorproefje dient voor het nieuwe album Gracias Señor (oktober).

Het klinkt allemaal lekkere retro, beetje jaren ’70 en zelfs begin jaren ’80. De inspiratie voor deze track komt voort uit reiservaringen van de band in grote steden als New York, Tokyo, Parijs en Berlijn. De sound is wel wat lichter dan hetgeen ik van de band ken, geen onaangename verandering. Iets luchtigere rock is ook prima te pruimen. Het neigt zo nu en dan ook beetje richting The Rolling Stones qua sound. Tel alles bij elkaar op en je hebt een fantastische track te pakken.

Ik ben zeer benieuwd of de retrosound op het album een vervolg krijgt. Hopelijk is het een mix tussen de wat ruigere sound en de sound die ze nu laten horen. Wat het ook mag worden, het zal ongetwijfeld weer van onwijs hoog niveau zijn!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.