The Vices – In and Out

In januari van dit jaar werd ik aangenaam verrast door de Groningse band The Vices met het aanstekelijke ‘Sly Smiled Berlin Child.’ Deze track draai ik nog regelmatig met het volume op maximaal. Nu is er twee keer goed nieuws te melden: er is een nieuwe single uit én het debuutalbum Looking for Faces komt in maart 2021 in de schappen!

De gloednieuwe single ‘In and Out’ is wat rustiger dan zijn voorganger uit januari, maar net zo goed! Er zit wederom een heerlijk ritme in waar je direct voor valt, deze band heeft wat dat betreft echt een gave ontwikkeld.

Deze single vat ik samen als toffe indie pop met een vleugje jaren ’90 rock, aanstekelijk en zeer verslavend voor het oor. Het verlangt simpelweg naar meer! Het is dan ook geweldig om te melden dat het debuutalbum op 12 maart 2021 gaat verschijnen via het Mattan Records label.

Frontman Floris van Luijtelaar vertelt ons nog even waar dit nieuwe liedje over gaat:

“In In and Out gaan we het gesprek met onszelf aan over verslaving in de breedste zin van het woord. Allemaal doen we dingen die we eigenlijk liever niet zouden willen doen. Maar toch worden we er tot aangetrokken. En is het leven zonder niet dodelijk saai? Antwoorden zijn soms lastig te vinden, maar je hart luchten in een nummer helpt al een hoop!” 

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.