Thundercat – Show You the Way

Thundercat, de artiestennaam van Stephen Bruner, brengt al sinds 2010 muziek uit in verschillende genres. Hij heeft voor zijn bijdrage aan ‘These Walls’ (te vinden op het album “To Pimp a Butterfly” van Kendrick Lamar), een Grammy gewonnen voor “Best Rap/Sung Performance”.

Op zijn 4e album “Drunk” werkt hij weer samen met Lamar én twee oude rotten uit het vak: Michael McDonald en Kenny Loggins! McDonald is groot geworden dankzij zijn invloed bij The Doobie Brothers (‘What a Fool Believes’, geschreven samen met Loggins) en natuurlijk solo met zijn hit ‘Sweet Freedom’. Loggins kennen wij vooral van zijn hit ‘Footloose’ uit 1984.

Thundercat weet de twee heren te overtuigen om samen met hem ‘Show You the Way’ te zingen. Een plaat met een fijn soul geluid. Iets waar die twee oudjes nou niet echt om bekend staan, en toch pakt het goed uit. Het nummer krijgt door de warme stemmen een heerlijke vibe mee zoals Marvin Gaye die vroeger ook kon meegeven aan zijn muziek. Thundercat brengt het “Drunk” album uit op 24 februari.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.