Tim Knol – Song for Grandma

In oktober van afgelopen jaar schreef ik al over de nieuwe plaat van Tim Knol. Eind december heeft hij zijn tweede single van het Cut the Wire album uitgebracht, het emotionele ‘Song for Grandma’. Zoals de titel al omschrijft gaat het nummer over zijn oma, hij heeft dit speciaal geschreven voor haar uitvaart. Het gaat de laatste track worden van het nieuwe album. Deze zal op 19 januari worden uitgebracht.

‘Song for Grandma’ gaat, zoals al vermeld, over de overleden oma van Tim. Hij had een hele goede band met haar, zoals hij zelf omschrijft bij Ekdom in de Ochtend. Hij kwam vaak bij zijn oma op bezoek om gezellig te babbelen én om een visje te eten. Een stukje songtekst wil ik jullie niet onthouden:

“I’m siting all alone in your house near the water. Thinking ’bout all the good times we had. There are pictures and paintings from present to past. Telling the stories of the strong woman you were.”

Het was voor mij een hele opgave om het droog te houden. Ik moest direct denken aan mijn eigen oma’s en hoe erg ik ze mis. Het nummer klinkt dankzij de bugel en de trombone prachtig en fragiel. Tim zelf speelt op de piano en in zijn stem is heel veel emotie te horen. Daarom is het zo ontzettend knap dat Tim deze plaat met ons deelt.

Ales wat Tim Knol tot zover heeft uitgebracht klinkt heerlijk, daarom kijk ik enorm uit naar het album!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.