TUYS – A Curtain Call for Dreamers (EP)

Tuys - A Curtain Call for Dreamers (EP)Het jaar 2020 zal de boeken in gaan als een van de meest turbulente jaren ooit. De pandemie gooit ook in de culturele sector roet in het eten: geen concerten en festivals meer. Maar er gloort hoop: er is een vaccin én Eurosonic gaat in digitale vorm toch door! De Luxemburgse indie band TUYS gaat ons daar voorzien van een geweldig (digitaal) live optreden.

Om dit optreden kracht bij te zetten is recent de nieuwe EP A Curtain Call for Dreamers uitgebracht, met daarop 6 gloednieuwe tracks. De band bestaat overigens al geruime tijd, de drie bandleden kwamen bij elkaar toen ze net 10 jaar oud waren.

Met het synthpop nummer ‘Papaya’ trapt het drietal af. Na het luisteren verlang je meer van hetzelfde, helaas valt ‘More Than an Account’ een beetje tegen. Het neigt iets te veel naar catchy pop dan naar indie/synthpop. Gemiste kans wat mij betreft.

Gelukkig worden wij met ‘Ketchup on my own Knees (Hungry for More)’ getrakteerd op een sterk indie pop nummer met heerlijke psychedelische vibe. Opvolger ‘Jungle’ klinkt op het eerste oor erg bombastisch en over de top, maar na een tweede luisterbeurt valt dan toch het kwartje. Er is gekozen voor een vette wall of sound die uitstekend wordt gebracht.

Het sluitstuk ‘Saturday Night’ is weer een fijne synthpop track met een ruig klinkende elektrische gitaar, precies waar ik van hou! Wat mij betreft het hoogtepunt van deze EP.

Muziek uit Luxemburg is schaars, daarom moeten wij er zuinig op zijn als er goede muziek verschijnt uit dit kleine landje. Wat mij betreft weet de band met deze EP het synthpop genre nieuw leven in te blazen.

Op de website van Eurosonic is binnenkort het overzicht te vinden van alle livestreams, meld je dus aan voor de nieuwsupdates!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.