Victories at Sea – Follow You

Victories At Sea - Follow YouNa Everything Forever uit 2015 kwam de groep uit Birmingham op 21 februari met een nieuwe plaat, getiteld Everybody’s Lost and All I Want Is to Leave. Het is een album geworden waarop indierock met een vleugje dreampop elkaar ontmoeten. ‘Follow You’ is de leadsingle van de nieuwe langspeler.

Deze prachtige nieuwe track zit precies op de lijn tussen de dromerige pop en het stevige van de indie rock. Wat mij betreft mag daar een vleugje post-punk aan toegevoegd worden, het klinkt somber met hier en daar wat lichtpuntjes. Deze mengelmoes van genres maken dit liedje zo goed, je blijft op het puntje van je stoel zitten om meer te horen.

De band brengt een waar meesterwerkje met dit liedje, er zitten continue verassingen in die niet gaat vervelen. Neem bijvoorbeeld het einde van de track: je denkt dat het klaar is, maar nee de band komt met een prachtige finale. Hier kan ik onwijs van genieten.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.