Welshly Arms – Learn to Let Go

De Amerikaanse rock band Welshly Arms heeft de fijne nieuwe single ‘Learn to Let Go’ uitgebracht. Deze track komt na het goed ontvangen tweede album No Place Is Home (2018) op het juiste moment aanzetten. Wellicht dat je band kent van de film ‘The Hateful Eight’, daarin werd de muziek van de band gebruikt.

Deze Amerikaanse rockers produceren normaal een meer bluesy variant van de rock, die is op deze single ver te zoeken. Het nummer gaat over een persoon die met een probleem wakker wordt en alleen daar aan denkt. Gelukkig is de oplossing makkelijk gevonden: “Can’t free my soul ’til I… Learn to let go!” Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar het is wel de meest effectieve manier. Zanger en gitarist Sam Getz heeft er het volgende over te vertellen:

“As an artist, it’s so easy to get stuck in mental quicksand and overthink everything. ‘Learn To Let Go’ is a reminder to get out of your own head and move on from the past, to open yourself up to the possibilities that might be right in front of you.”

Deze track weet enorm te boeien vanwege het makkelijk te leren refrein, maar vooral door de twee achtergrond vocalisten Bri en Jon Bryant. Zij zorgen voor de fijne sound en dat beetje extra energie om de plaat echt tot leven te laten komen. Tel daar de fijne rocksound bij op en je hebt een lekkere plaat om bij mee te brullen!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.