Noel Gallagher’s High Flying Birds – Who Built the Moon?

Een kleine maand na het uitkomen van As You Were van Liam is het nu de  beurt aan Noel om zijn derde studioalbum aan ons te presenteren. In oktober schreef ik al over ‘Holy Mountain’ en de opener van het album ‘Fort Knox’, eens kijken wat de rest van het album voor ons in petto heeft…

Er zijn zo een aantal platen die er bij mij direct uitspringen, om te beginnen met ‘Keep on Reaching’. Een nummer met een hoog soul gehalte dankzij het gebruik van de blazerssectie, de “stomping” drums en het perfect geplaatste achtergrondkoor. Dankzij de vibe die Noel er aan geeft is dit een hele sterke plaat. Eentje waar je wel onwijs onrustig van wordt als je hem aan het luisteren bent.

‘Black & White Sunshine’ is de tweede track van het album waar ik uren naar kan luisteren. Dit komt met name door de sound die ik sterk vind lijken op een mix van R.E.M. en de Stones. Naast deze geslaagde mix wordt er ook nog een steek onder water gegeven richting Liam: “You got the nerve / I got the brains.” De vete blijft dus bestaan tussen de twee broertjes.

Als je de vergelijking gaat maken tussen Noel en Liam mag je concluderen dat Liam de meest catchy platen weet te produceren. Maar het is toch echt Noel die zijn album beter in elkaar heeft weten te zetten. Je merkt aan alles dat de ziel van Noel in dit album zit. In 2017 staat het wat mij betreft 1-0 in het voordeel van Noel. Kijken wat de toekomst ons gaat brengen.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.