Wildwood Kin – Beauty In Your Brokenness

Het Britse Wildwood Kin is in het thuisland al een vaste waarde in het indiefolk genre. Emillie en Beth Key en hun nicht Meg Loney debuteerden in 2017 met prachtige Turning Tides album. Het tweede album “Wildwood Kin” is inmiddels klaar en gaat op 4 oktober verschijnen. Als tweede single is het heerlijke ‘Beauty In Your Brokenness’ verschenen.

De harmonieën die deze dames produceren doen ons denken aan die van Fleetwood Mac en The Staves. Loepzuiver en vol passie gezongen. Er zijn ook invloeden te horen van Fleet Foxes,  Ben Howard en Mumford & Sons in hun sound.

De nieuwe single is een intiem en akoestisch liedje over zelfacceptatie. Emillie zegt hierover: “Beauty In Your Brokenness is a message for us, too. We’re not natural performers. We all think we’re not good enough, or confident enough to do this. But then people come to us after shows and say they liked our most awkward and weird moments, so it seems the mishaps make us relatable. Being who you are is the best approach to life.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.