The Low Anthem – Give My Body Back

De Amerikaanse indiefolkband The Low Anthem uit Providence (Rhode Island) gaat op 23 februari het vijfde studioalbum The Salt Doll Went to Measure the Depth of the Sea uitbrengen. Een album dat bijna volledig akoestisch gaat zijn en waar de nummers vaak niet langer zijn dan twee minuten. Vorige week verscheen ‘Give My Body Back’, waar meerstemmigheid en een piano de hoofdrol spelen.

Het album is gedeeltelijk gebaseerd op de biografie van John Cage “Where the Heart Beats”, geschreven door Kay Larsen. Ben Knox Miller (zanger) ging helemaal op in een karakter uit dat boek: een poppetje gemaakt van zout. Dit kleine poppetje wil weten waar het vandaan komt en waar het van gemaakt is. Een leraar geeft aan dat zout uit de oceaan komt, dus gaat het poppetje richting de oceaan. Als hij daar zijn teen in het water steekt, weet hij dat hij iets gaat verliezen. Na zijn teen volgt zijn voet enzovoort, tot hij volledig in het water is opgenomen en nooit meer terugkeert.

Het nummer ‘Give My Body Back’ gaat over dit mooie verhaal: “Walking on my heels now. The water took my toes.” Gegoten is een heerlijk folksfeertje met heel zachte drums, een akoestische gitaar, een soort synthesizer, meerstemmigheid én een heerlijk piano riedeltje in het refrein. Je kan niet anders dan compleet verliefd worden op dit liedje, zo teder en mooi.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.