Damien Jurado – Percy Faith

Ditmaal mag ik je fijne muziek uit Seattle voorschotelen van Damien Jurado met zijn gloednieuwe single ‘Percy Faith’. Het is een track van zijn nieuwe The Horizon Just Laughed album.

Qua sfeer komt dit liedje een beetje in de buurt van ‘Give My Body Back’ van The Low Anthem. Alleen heeft de plaat van Jurado iets minder het dromerige en het folky aspect. Wat mij vooral aanspreekt is het subtiele gebruik van de piano/keyboard. De lekkere stem van Jurado doet daar een schepje bovenop waardoor het nummer lekker in het gehoor ligt.

Vermakelijk is ook dat er enkele historische figuren centraal staan in dit liedje, beginnende met Percy Faith. Deze wordt verantwoordelijk gehouden voor het populair maken van de “easy listening” muziek. De nieuwe track heeft wel wat weg van dit genre. De bekende trombonist/componist Joseph Raymond Conniff wordt ook genoemd. Ook Allan Sherman, de komiek, komt voorbij. Leuk om tijdens het luisteren de levensverhalen van deze grote muzikale/tv personages te lezen. Of komt dat wellicht door mijn fascinatie voor geschiedenis…?

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.