Drive-By Truckers – The New OK

Drive-By Truckers - The New OKDe Amerikaanse band Drive-By Truckers zag het levenslicht in 1996 en bracht in 1998 het debuutalbum Gangstabilly uit. De band wordt geprezen vanwege de feilloze mix van rock, blues en country. Begin dit jaar werd het twaalfde album The Unraveling nog uitgebracht. Nu, aan het eind van 2020, verschijnt het dertiende album The New OK.

Op die langspeler staat de titeltrack, en die kwam even heel goed binnen bij mij! Het jaar 2020 staat in het teken van de covid-19 pandemie en de Black Lives Matter beweging. Op 25 juli nam Patterson Hood (leadzanger) deel aan een protestmars in Portland (Oregon). Na afloop liep hij samen met andere demonstranten naar huis, terwijl een grote groep zich begaf naar de plek waar de protestactie was geëindigd.

Er braken niet veel later flinke rellen uit, waarvan wij de beelden allemaal gezien hebben. Hood schreef na het zien van de ongeregeldheden het nummer ‘The New OK’, waarin hij terecht stelt dat “The New Ok is not Ok!”

Dit liedje vat voor mij de huidige situatie heel goed samen, dit is niet het “nieuwe normaal!” Wij moeten er met zijn alle hard aan werken om de wereld weer op de rit te krijgen, het begint allemaal bij onszelf. Of het nu gaat over de covid-19 pandemie of de Black Lives Matter: samen zijn wij één wereldbevolking die respectvol met elkaar moet omgaan. Help elkaar waar nodig!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.