Oscar and the Wolf – Infinity

Normaal ben ik niet zo van de “dance-achtige” muziek, maar mijn nieuwsgierigheid heeft het dit keer gewonnen van mijn voorkeur. Oscar and the Wolf krijgt namelijk lovende recensies van de muziekpers. Toch maar eens kijken of ik ‘t wat vind…

De band rondom Max Colombie heeft net het tweede album Infinity uitgebracht. Het album kent dansbare melodramatische muziek die snel in je gehoor nestelen. Na het album een paar keer te hebben gehoord op Spotify kwam ik tot de conclusie dat het sterk in elkaar zit. Electropop, Jazz, Hiphop en EDM worden moeiteloos gecombineerd en overgoten met een heerlijke melodramatische saus. Wel moet ik bekennen dat ik na het luisteren behoefte had aan heel andere muziek, de vocalen klinken vaak hetzelfde. Voor mij is dat het enige minpuntje aan dit album.

Favoriete track van het album is ‘Honey’. Dat komt door aan de ene kant de echo op de stem van Colombie en aan de andere kant de gekozen melodieën. Deze twee passen perfect bij elkaar. Mede hierdoor staat het nummer vaak keihard op thuis.

Vinyl liefhebbers: reguliere uitgave én gekleurde uitgave.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.