Hozier – Almost (Sweet Music)

In 2014 werd ‘Take Me to Church’ van Hozier grijsgedraaid, alleen als je onder een steen hebt gezeten was deze te missen. Het was daarna even stil rondom deze man, gelukkig is er nieuws te melden: er komt een nieuw album aan! Op 1 maart gaat Wasteland, Baby! in de verkoop, daar zijn wij allemaal heel blij mee natuurlijk!

Zijn grote hit is er eentje die niet kapot te krijgen is, ondanks dat het nogal somber overkomt. Op zijn nieuwe track is weinig somberheid te vinden, het klinkt juist opgetogen. Nog steeds is de gitaar de leidraad van zijn muziek, maar de lage tonen komen hier meer om de hoek kijken dan op zijn voorgaande werk.

Nog steeds hoor je duidelijk de gospel/blues vibe in zijn muziek, gelukkig dat hij deze niet vergeten is. Want juist dat maakt deze Ier zo bijzonder goed. Via een twitter bericht heeft hij laten weten waar de plaat over gaat: “about what music brings to memory and what memory brings to music.” Mooie woorden, ze passen heel goed bij dit fijne liedje!

 

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.