Shame – Lampoon

Deze week werd de plaat ‘Lampoon’ van de Britse band Shame als single uitgebracht. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum Songs of Praise. De Engelse pers spreekt jubelend over “Britain’s most exciting new band!” Normaal neem ik deze uitspraken met een aantal korrels zout, maar in dit geval slaat het spijker op z’n kop! Deze jonge gasten zijn ook echt waanzinnig goed.

In september van vorig jaar schreef ik al lovend over de eerste single ‘Concrete’, dit nummer is één van mijn favoriete tracks van het afgelopen jaar. De nieuwe single ‘Lampoon’ is ook weer een fijne post-punk plaat van hoog niveau. Weer die snelle gitaren, de heerlijke drumbeat en de soms ietwat hypnotiserende stem van Charlie Steen. Die trouwens ook lekker in de trend van The Sex Pistols snel en fel kan zingen.

Steen wil niet dat mensen de band gaan aanbidden maar dat men de muziek gaat luisteren en uitgedaagd wordt om lekker uitbundig te gaan dansen. Of, geheel in stijl, deel te nemen aan een moshpit. Deze band gaan wij met z’n alle in de gaten houden, dit kan zomaar eens een hele grote band gaan worden!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.