Shame – Concrete

Postpunk blijkt het anno 2017 nog steeds erg goed te doen in de muziekwereld. Zo heeft Shame (U.K.) een aardige “buzz” weten te creëren en schopt het tegen de gevestigde orde. Hoewel deze gasten nog geen enkel album hebben uitgebracht staat het fundament nu al als een huis.

Shame bestaat uit Charlie Steen (zang); Sean Coyle-Smith (gitaar); Eddie Green (gitaar); Charlie Forbes (drums); and Josh Finerty (bassist). Ze komen uit Londen en zijn al geruime tijd bezig met het maken van postpunk muziek.

De laatste single ‘Concrete’ gaat over iemand die gevangen zit in een relatie en gedwongen wordt zich over te geven aan de ander. Het gaat volgens Steen niet over huiselijk geweld , meer over een emotionele en psychische zware beproeving. Briljant gevonden is het over en weer gesprek tussen Steen en bassist Josh. Dit stelt de interne worsteling van het hoofdpersonage voor. En dat is een stevig fundament voor de rest van de plaat.

Voor de fans: op 25 oktober staat de band in Groningen (Vera) en op 27 oktober staan ze op het Lodon Calling Festival in Amsterdam.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.