Trixie Whitley – Heartbeat

Trixie Whitley is een Belgische/Amerikaanse singer-songwriter die haar muziek speelt met invloeden uit de R&B, pop, triphop, jazz en rock. Genoeg genres zullen wij maar zeggen. Haar nieuwe single ‘Heartbeat’ is het eerste voorproefje van het nog te verschijnen derde album.

In België wordt deze dame tot de top van de alternatieve artiesten gerekend. Voor het nieuwe album is ze naar Brooklyn getogen om daar haar nieuwe werk te schrijven. Haar derde plaat zal geproduceerd worden door Little Shalimar (Run the Jewels) en gaat na de zomer verschijnen.

‘Heartbeat’ is een lekkere experimentele plaat met heel veel herhalende klanken, haast industrieel. Het refrein heeft daarentegen echt de soul van Brooklyn in zich. Als je de nieuwe track vergelijkt met het voorgaande repertoire, dan kom je tot de conclusie dat de geweldige uithalen hier niet aanwezig zijn. Missen doe je ze een beetje, maar omdat het nummer onwijs goed in elkaar zit, is het geen groot gemis. Kijken of deze toon doorgezet gaat worden op het nieuwe album.

Deze week werd aangekondigd dat Whitley te zien zal zijn op o.a. The Great Escape en Pukkelpop. Andere optredens in ons land zijn er op 3 mei (Rotterdam) en 4 mei (Maastricht).

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.