Wolf & Moon – Before It Gets Dark

Wolf & Moon (album artwork)Het debuutalbum “Before It Gets Dark” van het Nederlands/Duitse duo Wolf & Moon is er eentje om in te lijsten. Stefany en Dennis maken samen dromerige indie folk met elektronische elementen, het klinkt zowel nostalgisch als vernieuwend. Deze langspeler is er eentje om echt van te gaan houden.

Het openingsnummer ‘Before’ is zowel ontspannend als energiek tegelijkertijd. Deze tegenstrijdigheid is op het hele album te horen en maakt het zo ontzettend verslavend. De heerlijke volle en warme sound komt heerlijk over in samenwerking met de ietwat dromerig klinkende vocalen. Maar eigenlijk zijn die vocalen ook weer niet dromerig, lastig uit te leggen. Met ‘Garden of Potential’ waan ik mij even op de prairie. Het doet mij sterk denken aan de muziek van Cari Cari.

“And all you go through / It will make you Braver”, is de strekking van ‘Braver Dreamer.’  ‘Getaway’ is een van de eerste liedjes die Stefany en Dennis samen schreven, een lekker snel liedje dat met de minuut feller wordt.

Het trage ‘Shoot for the Moon’ is het tegenovergestelde van snel en flitsend. Dit liedje roept bij mij een beeld op van een heldere sterrenhemel tijdens een zomerse nacht. Naar mijn idee heeft het nummer iets kosmisch in zich zitten. Als ik luister naar ‘Under the Sun’ verlang ik naar een wit strand, helder water en heerlijke zomerse temperaturen. Een liedje om lekker bij weg te dromen naar verre oorden.

De stem van Stefany klinkt op ‘War’ op de juiste momenten scherp en vol passie, met recht een van de mooiere tracks. Dankzij de elektronische elementen is ‘Wake Up’ een waar pareltje geworden dat gaat over de liefde: “Wake me up / I dream that I fall through / Half is not / What I have for you.

Het dromerige van dit duo komt tot leven op het relaxte ‘Nowhere & Everywhere’: “When we’re nowhere and everywhere.” Het spannende ‘Like a Shotgun’ is ook een van de liedjes die dit duo samen op papier wist te zetten.

Een akoestische gitaar voert de boventoon op ‘Stones’, aangevuld met de prachtige stemmen van Stefany en Dennis. Sluiter is het trage  ‘Wildebeest’, een waardige afronding van dit debuutalbum.

Het Nederlands/Duits duo Wolf & Moon weet indie folk een nieuwe boost te geven dankzij het gebruik van elektronische elementen en de prachtige stemmen van Stefany en Dennis. Het is haast ongelofelijk om te beseffen dat dit pas het eerste album is dat ze samen hebben opgenomen, het klinkt alsof ze al 20 jaar samen zingen en muziek maken. Het is de combinatie tussen de rust en het energieke dat zo aanspreekt, het is een ervaring die je móét meemaken!

Luistertips: ‘Before’, ‘Getaway’,  ‘War’, ‘Wake Up’ en ‘Like a Shotgun’

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.